14 September, 2011

How to: sa scapi de negi

Cand eram mai mica, am avut probleme cu negii, nu am avut multi sau mari ci putini si mici:)) Marea problema era insa locatia lor si anume in jurul la 3 unghii de la o mana.
Am sa va zic toate tratamentele pe care le-am facut ca sa scap de ei, dintre toate ultimul a fost cel care a functionat cu adevarat.

1.   Am inceput tratarea lor cu un produs natural si anume: Rostopasca (Chelidonium majus L.), trebuia doar sa rupi o bucata dintr-o "ramurica" si sa aplici pe neg lichidul acela galben-portocaliu. Aplicam 1-2 ori pe zi, si am continuat asa vreo 2-3 saptamani pana cand am vazut ca nu se intampla absolut nimic, inafara de faptul ca imi patam urat de tot negul.


2.   Dupa aceea am lasat planta in pace:)) si am trecut la Seal & Heal Gel pentru indepartarea negilor de la Scholl.
      Descierea oficiala:
Indicatii: Gelul Seal & Heal indeparteaza si impiedica extinderea infectiei cu negi.
Este un produs cu efecte terapeutice a carui eficienta a fost atestata de date scriptice si de experienta a zeci de ani de utilizare.
Se aplica o cantitate mica de gel (1-2 picaturi).
Dupa circa 12 saptamani se poate observa cum s-a format o pelicula protectoare impermiabila.

     Descrierea mea: 
Intr-adevar forma o pelicula impermeabila, alba, peste neg, asta chiar de la prima utilizare, insa nu trata negul in sine. Aplicam produsul o data pe zi, seara. Am continuat  2-3 saptamani cu acest produs si nu am vazut nici o inbunatatire.


3.   Am vazut ca nu scap nici cum de ei si am mers la medic, maaare greseala:)) Mi-a spus ca nu poate fi ars cu laserul pt ca nu putea sa afle daca radacina negului atinge radacina unghiei, in acest caz exista pericolul sa imi pierd unghia. Solutia gasita de medicul dermatolog a fost sa merg o data pe saptamana si sa ma tratez cu un bulgare de azot. Tratamentul consta in aplicare lui pe fiecare neg in parte (atingea si o portiune mare de piele sanatoasa din jurul negului) si tinerea lui timp de 10-20 de secunde. Rezultatul: ieseam plangand afara, ma durea ingrozitor de tare si pe moment si pe parcursul zilei. Simteam ca imi "ard" degetele si parca "ma sageta durerea pana la umar", imi tremurau mainile si nu puteam sa tin un pix, o lingura si nimic de genul in mana in zilele in care mergeam. Dupa vreo 2 zile imi venea jos pielea din jurul negilor (fiind arsa) si de pe neg, insa in strat foarte subtine( cred ca trebuia sa merg de vreo 20 de ori sa vina tot negul jos:)) si nu ma credeam in stare sa suport atata). Dupa ce am am fost de 3 ori, si am vazut ca nu am nici un beneficiu de pe urma durerilor suportate, am decis sa nu mai merg si sa caut alt tratament.

4. Tratamenul salvator! Si anume Duofilm. (click aici pentru prospect)
    Descrierea oficiala ( pe scurt): 
Duofilm este folosit pentru tratamentul verucilor. 0 veruca este o infectie virala a stratului de suprafata a pielii.

Cum folosim Duofilm?
Se indeparteaza plasturele, se uda (se inmoaie) veruca in apa calda timp de cinci minute. Se usuca cu prosop (individual) se freaca cu grija suprafata verucii cu o pila de unghii sau cu o piatra ponce. Se aplica zilnic Duofilm pe veruca, folosindu-se pensula aplicatoare din ambalaj. Se foloseste Duofilm intr-o cantitate suficienta, se acopera evitandu-se contactul cu pielea sanatoasa.
Duofilm se lasa sa se usuce si se acopera cu o compresa daca veruca este deschisa sau este pe picior.
Se continua tratamentul cu Duofilm zilnic pana cand veruca este complet curata si delimitarea cu pielea sanatoasa s-a refacut.
    Descrierea mea: 
Este produs perfect pentru tratarea negilor. L-am aplicat cum scrie in prospect si in cateva zile rezultatele au aparut. La primele aplicari ustura putin. La fiecare indepartare a plasturelui (adica a peliculei care se formeaza) se rupea cate putin din neg (nu durea deloc). L-am aplicat in fiecare seara aproximativ 2 saptamani si am scapat complet de negi. Nu mi-a ramas nici o urma/cicatrice.


   Concluzie:
   Recomand produsul Duofilm pentru tratarea negilor cu succes.

  Voi a-ti avut probleme cu negii? Ati folosit vreunul din tratamentele de mai sus?
  V-am pupat!

LATER EDIT: Va  invit aici sa participati la giveaway-ul meu: http://dexxy.blogspot.ro/2012/08/giveaway.html

4 comments:

Anonymous said...

Soro ...nu te mai chinui atat.Il lasi sa creasca pana cand te deranjeaza la vedere asa..DUpaia iei bricheta si ii dai foc la nenorocit ..Tii focul pe neg cat poti tu sa suporti...atentie nu pe pielea de langa pentru ca te arzi.. pe neg facu cumva si arzi doar negul .

In 2 zile se inegreste si pica singur..neramanand cicatrice si nici gaura. si o sa vezi si toate santurile prin piele pe care si le-a facut..o sa pice si alea. Bafta

Dexxy said...

Am avut noroc si mi-au trecut cu Duofilm si nici nu mi-au aparut din nou, ideea e ca trebuie a ai sange rece sa aplici metoda ta:))

Unknown said...

buna. folosesc duofilm de cca 2 sap, si nu vad nici o imbunatatire. s a format pielea ca o basica alba, dureroasa la atingere.. da impresia ca e puroi dedesupt. ma ustura ingrozitor cand aplic Solutia. idea e ca nu am acoperit negul dupa aplicarea duofilm. cat mai trebuie sa sau cu duofilm? si cum? va rog sfatuiti-ma ca nu mai support durerea.multumesc

Dexxy said...

Buna Georgeta, in primul rand trebuie sa fi sigura ca este un neg.
Duofilm usuca negul treptat, de aceea trebuie in fiecare seara umezit locul si cu o piatra ponce trebuie indepartat ce s-a uscat in ziua respectiva, apoi pe locul proaspat spalat trebuie aplicat din nou, sa actioneze pe zona proaspat expusa. Sper ca m-am exprimat clar.
Besica posibil sa se fi format daca ai atins si pielea sanatoasa din jur, negul in sine nu ar trebui sa doara pentru ca este "mort".
Eu iti recomand sa faci pauza cateva zile daca ai impresia ca s-a format puroi si sa vezi daca doare in continuare, iar daca durerea persista ar fi bine sa mergi la un dermatolog sa vezi daca nu este si altceva acolo.
Sper ca te-am ajutat.